Fodboldtip: Sådan vælger du de rigtige målmandshandsker

fodbold-og-fodboldstoevler-paa-groent-graes

Er du fodboldspiller? Og er du målmand? Hvis du kan svare “Ja” til begge spørgsmål, så vil du med stor sandsynlighed have oplevet udfordringen ved at finde det helt rigtige par målmandshandsker. Der findes da også et enormt bredt udvalg i dag, så det kan naturligvis være svært at vælge blandt de mange muligheder.

Vi vil i det følgende forsøge at gøre dette nemmere for dig. Vi vil opstille de scenarier, som efter sigende skulle være de udfordringer og tvivlsspørgsmål, som en målmand har, når vedkommende skal vælge sit mest dyrebare værktøj.

Inden vi for alvor går i gang, vil vi gerne pointere, at det er vigtigt at forholde sig kritisk, inden man vælger et par. Gør derfor dig selv den tjeneste og forhold dig kritisk til det store udvalg. Der findes mange forskellige hjemmesider om fodbold, som kan guide dig igennem junglen.

Hvad er “handske cuts”?

Du kan naturligvis have en subjektiv holdning til, om du skal spille i adidas, Nike, Reusch eller noget helt fjerde. Måske bruger din yndlingsmålmand et bestemt mærke, og derfor vil du naturligvis gerne efterligne ham.

Næsten uanset hvilket mærke du vælger, skal du beslutte dig for, hvilket “handske cut” du vil benytte dig af. Disse “cuts” er i høj grad med til at differentiere de forskellige handsker fra hinanden, hvorfor dette vil få størst fokus i denne guide.

Oftest arbejdes der med de 4 forskellige cuts:

  • Flat Cut
  • Rollfinger Cut
  • Negative Cut
  • Hybrid Cut

Flat Cut er den mest klassiske af de forskellige cuts. Dette er målmandshandsker, som du kender dem med syningerne på ydersiden af handsken.

Handsker med Rollfinger Cut er en udgave, hvor samme latex som findes i håndfladen af målmandshandsken, er rullet rundt om fingeren. Dette kan være med til at forbedre gribeevnen, når du som målmand skal ud i feltet og gribe bolden.

Negative Cut er modsætningen til “Flat Cuts”, hvor syningerne i stedet sidder inde på indersiden af handsken. På disse handsker vil det derfor være en minimal del af syningen, som rent faktisk er synlig. Dette cut sørger for, at handsken sidder tættere på målmandens fingre.

Det sidste cut vi vil dække, er Hybrid Cut. Du har måske allerede gættet det, men Hybrid Cut er naturligvis en kombination af flere forskellige cuts. Her vil handsken have en større dækning af latex, samtidig med at pasformen stadig sidder tæt på fingrene og giver følelse af mere kontrol.

Hvordan gør jeg mine handsker rene?

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at dine målmandshandsker bør vaskes efter hver kamp og træning. Det er også muligt at købe en speciel spray, som du kan sprøjte på handskerne, når du har brugt disse. Gør du dette til en vane, vil holdbarhedsdatoen udskydes væsentligt.

Når du har vasket dine handsker, skal de naturligvis tørre. Men i stedet for at lade dem ligge i din sportstaske, bør du hænge dem op derhjemme. Det er et no-go at lægge dem på radiatoren, da handskerne herved kan tage skade.

Dog er det også vigtigt at understrege, at handskerne ikke skal tørre helt ud. De bør holdes let fugtige, men samtidig ikke drivvåde. Med en god handskebehandling vil du have glæde af dine målmandshandsker i lang tid.

De mest populære mærker

Det vil være svært at komme med et klart svar på, hvad det mest populære mærke indenfor målmandshandsker er. Ses der dog på de bedste målmænd i verden, er det specielt Nike, adidas og Reusch, som målmændene bruger.

adidas bruges eksempelvis af målmænd som Marc-Andre ter Stegen fra Barcelona, Manuel Neuer fra Bayern München, Kepa fra Chelsea og David de Gea fra Manchester United.

Nike målmandshandsker bruges af Alisson fra Liverpool og Ederson fra Manchester City.

Reusch handsker er også flittigt brugt af de målmænd, som befinder sig helt i toppen af fodbold. Der kan eksempelvis nævnes Wojciech Szczesny fra Juventus og Hugo Lloris fra Tottenham.

Vi håber, at denne guide kunne hjælpe dig med at finde det rigtige par målmandshandsker. God kamp.

Læs flere nyheder på erhverv365.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *