4 bud på, hvem der vinder EM i kvindehåndbold

word-image

HÅNDBOLD: Søndag den 4. december blev EM i kvindehåndbold 2016 skudt i gang. Det er det 12. kvindelige europamesterskab, som i år afholdes i Sverige.

Der er i alt 4 grupper, som i år dyster mod hinanden for at blive de nye europamestre. Du kan få overblik over de forskellige grupper her.

Bookmakerne har igen-igen valgt Norge som favoritter til at vinde EM guld, men også Rusland og Sverige er højt oppe på favoritlisten. Nedenfor kan du finde vores 5 bud på, hvem der vinder guld ved EM 2016.

1) Rusland

Rusland vandt tidligere i 2016 guld ved OL i Brasilien. I deres EM åbningskamp mod Kroatien fik de en sikker sejr på 32-26, og har placeret sig i toppen af Gruppe D.

De russiske kvinder modtager stadig ordrer fra den legendariske træner, Evgeny Trefilov, der som altid er oppe i det røde felt. Trefilov er en af de mest succesfulde landstrænere inden for håndboldverdenen: han har vundet ikke mindre end 4 VM titler og 1 OL titel med Rusland.

Trefilovs karismatiske træningsmetode virker til at have den rigtige effekt på de russiske håndboldkvinder, og oven på OL guldet i sommer har truppen fået et boost, der uden tvivl giver dem en fordel i kursen mod EM guldet.

“Bjørnen” Trefilov. Kilde: Wiki Photos

2) Sverige

De svenske håndboldkvinder er i år EM værter, og alene dette faktum gør dem til favoritter i jagten på EM titlen. I deres åbningskamp mod Spanien, fik de svenske kvinder en flot sejr på 25-19, og har således placeret sig i toppen af Gruppe A.

Selvom Sveriges kvindelandshold ikke har haft den mest succesfulde historie inden for de forskellige håndboldturneringer, er truppen i de seneste år trådt frem og har markeret sig som et potentielt farligt hold. Det så man fx, da de vandt bronze ved EM 2014.

I Sveriges kommende kampe venter et par svære kampe mod Slovenien og Serbien, som du kan læse mere om på http://extra.bet365.dk/news/da/Handbold. Scorer Sverige flest mål i første halvleg mod Slovenien, giver det odds 1.11, mens man kan hente odds 5.00, hvis Slovenien scorer flest mål.

3) Norge

De norske håndboldkvinder er, om nogen, de mest succesfulde inden for EM’s kvindehåndbold historie. De jernstærke jenter har vundet EM guld ikke mindre end 6 gange, og er også de forsvarende EM mestre lige nu, efter de vandt guld ved EM 2014 i Kroatien og Ungarn.

Ligesom Rusland er Norge i Gruppe D, og når de to møder hinanden den 9. december, bliver det et absolut killer opgør. Udover Norge og Rusland finder man i Gruppe D også Rumænien og Kroatien. Norge slog Rumænien med 23-21 i deres EM åbningskamp.

4) Frankrig

Frankrig har i mange år været en af de bedste håndboldnationer for mændenes side, og i de seneste år har også kvinderne gjort markante fremskridt. Det så man for eksempel, da de franske kvinder spillede sig i OL finalen mod Rusland i sommeren 2016.

Frankrig er kommet godt fra start ved EM 2016, hvor de har placeret sig i toppen af Gruppe B, efter en sikker sejr på 31-22 mod Polen i deres åbningskamp. I de kommende kampe venter Tyskland og Holland, som også er to stærke hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *