Antallet af a-kasser i Danmark stiger – der kommer flere og flere nye a-kasser

Mand tager sig til hovedet foran en computer

Der er  intet krav om at være medlem af en a-kasse i Danmark (i følge http://www.danskeakasser.com), men det kan stadig være en god ide at overveje at melde sig ind i en a-kasse hvis man ikke allerede er meldt ind. Der er mange der vil sige at det er for mange penge at bruge på noget som man aldrig kommer til at få brug for, men som tingene er i Danmark kan man aldrig vide om man får brug for en a-kasse.

Er man medlem af en a-kasse får man fuld dagpengesats hvis man er så uheldig at blive fyret fra sit arbejde eller på anden vis står uden arbejde. Her skal det dog siges at man skal have været medlem af en a-kasse i et år og have arbejdet 1.924 timer indenfor de sidste tre år for at være berettiget til fuld dagpengesats.

Kommer man på dagpenge efter at have været i job står man til at modtage 17.073 kr. i dagpenge, og er man nyuddannet kan man højest få 82 procent af den højeste dagpengesats, så det betyder at man modtager 13.997 kr. Dagpengesatsen er den samme uanset hvilket a-kasse man er medlem af. Udover at man får fuld dagpengesats hvis man opfylder de krav der er, så får man også hjælp til at finde et nyt job og søge de job der er ledige. Man bestemmer selv hvilke job man gerne vil søge, men man kommer i aktivering når der er gået 6-9 måneder, dette afhænger af hvilken a-kasse man har.

Der er mange a-kasser på markedet

Antallet af a-kasser i Danmark stiger, og der kommer flere og flere nye a-kasser hvor de fleste alene eksisterer for at tjene penge. Der kommer hele tiden nye a-kasser til, og mange af disse a-kasser har øjnet muligheden for at tjene penge på dette marked, idet alle frit kan vælge hvilken a-kasse de vil være medlem af.

Dette har højnet konkurrencen en del på markedet, og derfor er der også mange forskellige priser på a-kasser, og det er her man kan spare penge. Kigger man på de dyreste og de billigste a-kasser der er i Danmark i dag, så er der lidt over 1.000 kr. i forskel på dette, og det er mange penge at spare.

Det er især muligt at spare penge hvis man skifter fra en faglig a-kasse, til en tvær faglig a-kasse, da de har flere branchen under sig. Man skal huske at være opmærksom på hvad de forskellige a-kasser tilbyder af service udover de lovpligtige, da det tit kan være her forskellen ligger og grunden til at prisen er højere ved den ene a-kasse end ved den anden a-kasse. A-kasser hører som regel også sammen med en fagforening, men det er ikke nødvendigt at være medlem af en fagforening for at være medlem af en a-kasse, men muligheden for at være det er der. Læs om a-kasser på http://www.ak-samvirke.dk/.

Hvilke lovpligtige ydelser er der fra a-kasser?

Der findes nogle forskellige lovpligtige ydelser som a-kasser som give dig som kunde, og det er udbetaling af ens feriedagpenge, dagpenge, orlovsydelse og efterløn. Dette er det vigtigste af alle punkterne, for det er her pengene er involveret og det er her man skal have sine penge hvis man er uheldig at miste sit job. Derudover er det lovpligtigt at afholde vejledningssamtaler med kunderne om at finde et nyt job eller bare et job hvis man står uden. Det sidste de skal gøre er at indberette til diverse jobcentre hvilke medlemmer de har som står uden job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *