Derfor kan Ibrahimovic’ skade være en god ting for Manchester United

word-image

PREMIER LEAGUE: Det er sjældent en god ting, når professionelle fodboldspillere bliver skadet. Især ikke hvis det er store stjernespillere, der er tale om.

Svenske angriber Zlatan Ibrahimovic er blevet erklæret ude resten af 2016/17 sæsonen, efter han pådrog sig en alvorlig knæskade under Europa League kvartfinalekampen mod Anderlecht torsdag den 20. april.


Zlatan Ibrahimovic” (CC BY 2.0) by Doha Stadium Plus

Ibrahimovic har været en af Manchester Uniteds nøglespillere denne sæson, desuden er han holdets topscorer med 28 mål. Derfor har hans skade og fravær resten af sæsonen vakt bekymring hos blandt andet træner Jose Mourinho.

Men på trods af bekymringerne, kan Ibrahimovic’ skade måske vise sig at være til Manchester Uniteds fordel resten af sæsonen. Læs videre nedenunder for at finde ud af hvorfor.

Andre spillere kan træde frem i lyset

Det er ingen hemmelighed, at Zlatan Ibrohimovic har et stort ego – hans præstationer retfaerdiggør det dog. Men måske er de andre United spillere blevet for afhængige af Ibra’s rolle som talismanen, der træder til og redder truppen fra nederlag.

Nu har de andre spillere endelig chancen for at få lidt “time to shine” og et selvtillidsboost – talenter som Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Anthony Martial.

Ibrahimovic’ fravær vil måske endda få de yngre spillere til at kæmpe endnu hårdere for at undgå pointtab. Lige nu ligger Manchester United på en 5. plads i Premier League tabellen.

​Europa League giver blod på tanden

Det var netop i Europa League kvartfinalekampen mod Anderlecht, at Ibrahimovic blev ramt af sin knæskade. Men det var også i denne kamp, at Manchester United formåede at kvalificere sig til Europa League semifinalerne med en sejr på 2-1.

Med en placering på 5. pladsen i Premier League tabellen, har træner Jose Mourinho og resten af truppen ikke længere de største chancer for at vinde det engelske mesterskab. bet365 giver 1/4 i odds for, at det nordengelske hold ender i toppen af PL tabellen anno 2017.

Man Utd. har derimod mulighed for at snuppe Europa League trofæt og dermed kvalificere sig til Champions League i næste sæson. I semifinalerne, som indledes den første uge i maj, møder Manchester United Celta Vigo på udebane. De andre to kvalificerede hold er Ajax og Lyon.

The Red Devils vil uden tvivl gå efter Europa League soelvtøjet nu – og måske var det ligefrem et tegn, at Ibrahimovic blev skadet i kvartfinale runden; et tegn om, at holdet skal kæmpe endnu hårdere for at nå til finalen.

Ibrahimovic har misset for mange chancer

Selvom Ibrahimovic er den spiller, der har scoret flest mål for Manchester United denne sæson, så er han også den, der har misset flest chancer.

Statistikker viser, at den 35-årige svensker har misset 18 store chancer på mål – hvilket er mere end nogen anden Premier League spiller i 2016/17 sæsonen. The Red Devils har vundet blot 7 ud af 17 kampe på Old Trafford indtil videre, og har haft skuffende uafgjorte kampe mod hold som Stoke, West Ham, Hull, Burnley og West Brom.

Med angriberens exit for denne sæson kan denne statistik måske blive kvalt, og holdet kan starte på en frisk hvad angår udnyttelse af målchancer.

Heldigvis er der intet fodboldhold, der står eller falder med én spiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *