Find den helt rigtige mikrofon

microphone-1003561_1920

Når man skal optage podcasts, producere musik eller lave YouTube videoer som lyder ordentligt, er det vigtigt at man har den god mikrofon. De fleste amatørvideoer på YouTube er optaget med en mikrofon der sidder i computeren eller i det webcam, som videoerne typisk er optaget med.

Dette er der egentlig ikke noget galt med, når man bare skal lægge korte amatørvideoer op på YouTube. Det er til gengæld helt essentielt at have en ordentlig mikrofon, hvis man ønsker at gøre sine videoer lidt mere professionelle. Eller hvis man ønsker at indspille musik i sit hjem. Der er nogle ting, man skal være opmærksom på, hvis man vil investere i sin første gode mikrofon.

microphone-805256_1920

Få gode optagelser

Hvis du går tænker lidt på at lave din egen lille serie af podcast eller måske vil du gerne i gang med at indspille din egen musik, skal du overveje hvilken mikrofon du anskaffer dig. Du vil nok gerne have et professionel resultat og her kan det altså betale sig at investere i en god mikrofon.

Mikrofonen er dog ikke det det eneste du skal have for at kunne lave professionelle optagelser. Det er også vigtigt at have et godt lokale at indspille i. Med et godt lokale menes der, at lokale skal have en god akustisk klang. Der må ikke være alt for mange refleksioner af lyden i rummet.

Dette vil give en ukontrolleret klang. For at gøre rummet mere egnet til at indspille i kan du med fordel hænge tæpper op på væggene. Det stopper lyden i at reflektere på væggene. Det lyder enkelt, men det kan gøre en kæmpe forskel for kvaliteten af dine optagelser. Det er netop dette som kan få dine optagelser til at lyde professionelle, selvom de er optaget hjemme hos dig selv.

Vær parat til at bruge penge

Kvalitet og pris hænger ofte sammen og dette er da også tilfældet med mikrofoner. Hvis du vil have en god kvalitetsmikrofon skal du være forberedt på at spendere mindst 5.000 kr. Der findes dog også andre mikrofoner på markedet, som koster et par tusinde kroner (Se et bredt udvalg).

Uanset hvad kan du forvente at bruge over 2.000 kr. Det er dog en god investering, hvis du virkelig brænder for at indspille din egen lyd. Hvis du er i tvivl om hvilken mikrofon du skal vælge, kan du ofte finde god hjælp og vejledning på nettet. Kig f.eks. efter gode råd i diverse fora på internettet, hvor folk med god erfaring kan hjælpe dig på vej. Når du ved mere om hvilken slags mikrofon, der passer til dit behov, kan du sammenligne priser på flere forskellige sider på nettet. Her kan du spare en del penge og det er altså værd at kigge lidt omkring inden du køber mikrofonen.

Udstyr til hjemmestudiet

Hvis du vil have dit helt eget studie i dit hjem, hvor du kan indspille sange og podcast, er det selvfølgelig ikke kun en mikrofon, som du skal have fat på. Mikrofonen er selvfølgelig det mest essentielle, da du skal have noget at optage med. Du skal have en god computer med at godt optage- og redigeringsprogram.

Hvis du vil optage podcast kan du nøjes med nogle simple programmer, hvor du kan sætte de forskellige lydbidder sammen. Hvis du vil lave din egen musik, kræver det lidt mere udstyr. Hvis du ikke har instrumenter, kræver det at du har et program som kan sammensætte denne del af sangen digitalt. Herefter kan du selv indspille vokalerne og sætte det sammen med selve underlægningsmusikken. Det er også en mulighed at optage musikken selv og herefter sætte det sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *