Gode tips til bleskiftning på dit puslebord

Bleskiftning bør ske på et puslebord

I løbet af dit barns første to år vil en stor del af dine dage sandsynligvis komme til at dreje sig om bleskiftning. Så forvent derfor at skulle håndtere denne udfordring på dit puslebord en hel del gange i løbet af babys første to år! Spekulerer du også på, om du bør bruge stofbleer eller engangsbleer? Engangsbleer giver dig bekvemmeligheden af ​​nemt at kunne bortskaffe dit barns brugte bleer efter skiftning på dit puslebord. Men vidste du, at stofbleer faktisk er en langt mere praktisk mulighed, når du skifter ble på puslebordet? Her giver vi et overblik over dels, hvorfor stofbleer kan være bedre end engangsbleer, dels nyttig info til hvorfor du bør foretage bleskiftningen på et puslebord.

Stofbleer er mere nemme at bruge – og miljøvenlige

Forskning viser, at den gennemsnitlige baby kommer til at gennemgå mindst 6.000 bleskiftninger i løbet af de første to år. Det betyder, at du skal købe et tilsvarende antal engangsbleer i løbet af dette tidsrum. Overvej så omkostningerne ved at skulle bruge engangsbleer hver gang baby skal have ren ble på, og du kan se, at det kommer til at blive til mange penge for bleer i barnets første to år!

Stofbleer, på den anden side, er ikke dyre. Fordi stofbleer er vaskbare og har en justerbar limning, behøver du ikke hele tiden at købe nye engangsbleer. Ved at vælge stofbleer fremfor engangsbleer kan du derfor spare dig mage tusinder af kroner. Disse sparede penge kan du med fordel bruge på at investere i et puslebord, så bleskiftningen bliver endnu nemmere.

Mange forældre føler, at stofbleer ikke er lige så lette at bruge sammenlignet med engangsbleer, der bare kan smides væk, efter at de er blevet brugt. Men stofbleer er faktisk ret nemme at rengøre. Alt du skal gøre er at skylle det faste affald ned i toilettet, skylle og vaske den snavset ble og så tørre den. Selvfølgelig kan ikke alle forældre klare at rengøre den beskidte ble, så hvis dette gælder for dig, så hvorfor ikke bruge hybridbleer? Dette er stofbleer med en engangsforing, der kan smides væk, og dermed reducere mængden af det, som du skal vaske.

Miljøet lider hvert år af den store mængde af ​​ikke-bionedbrydeligt affald, som vi bortskaffer. I USA alene produceres så meget som 20 milliarder engangsbleer hvert år! Disse bleer tager mindst 500 år at blive nedbrudt i naturen og består også af komponenter, der ikke er miljøvenlige. Heldigvis kan stofbleer hjælpe med at mindske det affald, vi producerer. Forestil dig at skære ned i mængden af bleer med helt op til 6000 bleer per barn! Desuden kan mange engangsbleer i produktionen også være blevet udsat for stoffet dioxin, som er kræftfremkaldende. Dette vil vi helt sikkert ikke udsætte baby for!

Skift babys bleer på et puslebord

Skift babys bleer på et puslebordGør bleskiftning meget nemmere og invester i et godt puslebord. Det vil både du selv og baby være glade for i længden. Først og fremmest holder puslebordet alt babys pusleudstyr så som rene stofbleer, forskellige baby-cremer og vaskeklude samlet på bare ét sted. Med et puslebord kan du organisere din bleskiftning og holde den overskuelig, og samtidig undgår du, at du overanstrenger ryggen.

En god og stabil puslekommode er vigtig, for du vil helt sikkert undgå, at baby falder på gulvet, bare fordi bordet ikke er robust nok. Du bør derfor vælge et stærkt puslebord, der kan holde baby sikker, selv når baby er urolig og bevæger sig meget eller sparker.

Du kan derfor overveje at kigge efter et puslebord, der er tungere i bunden end i toppen. Du bør også overveje, om puslebordet er stort nok til at rumme både baby og babys pusleudstyr. Hvis du har nok plads på puslebordet til din puslemåtte, bliver det nemlig meget nemmere at skifte de snavsede stofbleer.

Du bør også vælge et puslebord, hvor der er indbygget masser af skabsplads eller skuffeplads. Dette gør det meget nemmere for dig at have alt dit udstyr til bleskiftning indenfor rækkevidde. Du kan se eksempler på denne type borde på hjemmesiden Puslebordguide.dk. På mange moderne vægpusleborde er der god plads til opbevaring af udstyr. Dette er især en god hjælp, når du vækkes midt om natten og baby skal have skiftet ble. På dette tidspunkt er du med garanti ikke i humør til at skulle bruge lang tid på at finde frem til dit pusleudstyr og din stofble – så er det meget nemmere at have tingene samlet i skufferne på dit skiftebord. At skifte stofbleer på baby behøver slet ikke være svært, hvis du bruger et puslebord!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *