Gør brug af kommunernes kulturelle tilbud

kolding-82250_1280

Mange mennesker begår gang på gang den fejl, at de bruger mange penge på noget, som slet ikke behøver at være dyrt. De går ud og bruger en masse penge på en særlig oplevelse, som de sikkert også nyheder. Hvis man dog undersøger lidt nærmere vil man finde ud af, at det slet ikke behøver at være dyrt at nyde livet.

Der findes nemlig talvis af forskellige tilbud man kan benytte sig af. Især hvis man ser på bibliotekerne så som Roskilde Bibliotek, vil man finde spændende tilbud. Er man mere til kunst kan man også finde forskellige tilbud på et museum som Aros, som ligger i Århus.

Lav en kulturel kalender for året

Mange mennesker har fri en dag og finder på samme dag ud af hvad de kan lave den dag. De går måske ind på forskellige hjemmesider og ser om der sker noget den pågældende dag. Kun sjældent vil man finde ud af, at der sket noget rigtig spændende. Det er nemlig vigtigt, at man undersøger sådanne ting lang tid i forvejen.

En god ide kan være, at gå ind på hjemmesider for de biblioteker man kender. Her kan man se om de har en kalender. Denne kalender kan man kigge nærmere på og så kan man ellers gå i gang med at lave sin egen kalender.

Nogle kan bedst lide at notere ting de skal i en fysisk kalender. Andre kan bedre lide at gøre det på deres telefon eller tablet. Uanset hvordan man bedst kan lide at notere de ting man skal kan man skrive ned med udgangspunkt i de tilbud man finder på hjemmesider. Det kan være, at man finder ud af, at der er et strikketilbud om et halvt år. Ønsker man at gøre brug af dette kan man blot notere det.

Af og til kræver det tilmelding og så kan man blot sørge for at tilmelde sig. Måske er der et sjovt dukketeater for børnene om et par måneder, som man også synes lyder interessant. Alle disse ting kan man skrive ned.

Brug kulturen som opdragelse

Børn som bliver udsat for kunst og kultur fra en tidlig alder vil altid blive mere nysgerrige og tænkende. Især hvis man sørger for at fortælle om de ting man ser og oplever sammen. Det vil gøre, at børn altid kigger på ting og forsøger at fortolke. Ønsker man at give sine børn en stor gave kan man tage dem med på museum. Det er ikke altid, at de vil nyde det i førte omgang og måske vil de endda synes, at det er kedeligt. Senere hen vil de dog formentligt sætte pris på oplevelsen.

Museum og biblioteker er gode oplevelser

Tag børnene med på AROS og lær dem, at kunst og kultur er vigtigt i hverdagen. Meget ofte er der børnevenlige rundvisninger eller rum, hvor børn kan lave sjove ting. Tag også børnene med på bibliotek, hvor der både er bøger, sjovt legetøj og andre ting de kan lave. Ethvert barn elsker at komme på biblioteket fordi de forbinder det med leg og sjov. At de så tilmed lærer noget på samme tid er kun et stort plus. Hvis man tager sine børn med på biblioteket af og til vil de også synes, at det er mindre fremmed at skulle lære at læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *