Hvis man har det sjovt, keder man sig aldrig

Depositphotos_9684397_l-2015

Da vi var mindre var skoleklasserne delt op i kliker, hvis man kunne mange jokes og fik de andre til at grine kunne man komme med i popularitets kliken. Dette koncept er fulgt med op i de voksnes rækker, hvis man kan få andre til at grine er man ofte populær og får mange venner på arbejdspladsen og på studiet.

Der findes et gammelt ordsprog om at kloge mennesker aldrig keder sig, men er det i virkeligheden ikke sådan at sjove mennesker aldrig keder sig? Humor betyder rigtig meget på et studie eller en arbejdsplads, ensformigt arbejde eller tykke lærebøger kan være trist at pløje sig igennem, hvis man ikke kan opveje det med et par vittigheder her og der, men det kan være svært for nogen at finde de gode vittigheder, men der er efterhånden mange hjemmesider og applikationer, hvor man kan få inspiration.

Det er vigtigt når man fortæller vittigheder, at man sikrer sig at folk ikke bliver stødt over indholdet, ofte ligger mange vittigheder lige på grænsen til, hvad der er sjovt og hvad der er for meget af det gode, hvis man ønsker at være ’den sjove’ i et offentligt rum, skal man derfor have en smule kendskab til de mennesker og det miljø man vil fortælle jokes til.

Vittighedskategorier sikrer dig et sikkert grineflip.

Der findes forskellige former for humor, nogle griner af noget bestemt, andre har det der kaldes sort humor og kan grine af hvad som helst. De fleste hjemmesider med vittigheder, jokes og gåder har gjort det nemmere for dig at få et godt grin selv, eller dele det med dine venner, kolleger og familie, de har kategoriseret deres vittigheder så du hurtigt kan få stillet dine specielle grine-lyster, hvis du f.eks. elsker ’din mor’, ’molbo’, ’blondine’, ’alle børnene’ jokes og så videre (se mange eksempler på denne hjemmeside). Mulighederne er uendelige og selvom der vil være gengangere i vittighederne på tværs af de mange hjemmesider, vil du hvert sted kunne finde nogle nye jokes, du med garanti ikke har hørt før.

Det kan være svært at få et godt grineflip alene, så brug en eller flere af hjemmesiderne til at lette stemningen på en hyggeaften, efter middagen med vennerne, til familiefesten eller når du er ude med dine venner, når flere mennesker er sammen og griner letter det stemningen og giver noget at snakke om, hvis stemningen før har været en anelse trist.

Et godt grineflip er sundt.

Langt de fleste mennesker har prøvet at gå igennem et grineflip, tårerne triller, maven går nærmest i kramper og vi kan ikke få trukket vejret ordentligt, når man ser det sort på hvidt lyder det som en oplevelse man helst vil være foruden, men et godt gammeldags grineflip er sundt for både krop og sjæl.

Grineflip hjælper ikke kun på humøret for den, der har det, de mennesker omkring falder ofte ind i latterrumlen og til sidst kan man ikke huske, hvad der var så sjovt, men man hyggede sig. Oxford Universitet har udført nogle undersøgelser om, hvordan grineflip påvirker kroppen, og ud over den åbenlyse virkning det, at grine har på vores humor og sindstilstand, fandt forskerne her ud af, at grineflip udløser en fysiologisk bonus i form af endorfiner, mens man griner igennem. Endorfiner udløses normalt af fysisk aktivitet eller faretruende situationer, og nu også af grineflip, forskerne mener at det er sammentrækningen i mavemusklerne, der påvirker udløsningen af endorfiner.

Som en sidegevinst opdagede forskerne på Oxford Universitetet, at testpersonerne, der havde været udsat for grineflip, fik en højere smertetærskel, end de testpersoner, der havde set dokumentarer og sportsprogrammer som golf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *