Hvordan vælges den perfekte seng?

Dreng med slips og briller laver lektier

Få gode råd til hvordan du vælger den perfekte seng. 

Det er vigtigt at få kvalitetssøvn og det er vigtigt at sove nok timer. Men alle kroppe er forskellige og alle kroppe har forskellige behov, som der skal tages højde for, når man skal vælge en seng. Man ligger nemlig i sin seng en tredjedel af sit liv og så vil man jo gerne ligge godt. Der er dog mange der ikke tænker på dette, når man vælger en seng.

En af de mest hyppige fejl man ofte begår når man skal vælge seng, er at vælge den samme madras til to personer; mand og kone. Hvis en mand vejer 95 kilo og er 192 høj og en kvinde vejer 72 kg og kun er 164, skal man ikke have samme madras. En seng skal afprøves og man skal sikre sig at den passer præcist til ens behov.

Her kan man hos de fleste forhandlere finde modellerne på hjemmesiden, eksempelvis Tempurs hjemmeside http://dk.tempur.com/ . Derefter kan man gå ned i deres butikker og prøve sengene. Dette er måden hvorpå man hurtigt og nemt kan finde sin personlige sengeløsning.

Men når man så kommer ned til sengespecialisten, skal man så bare gå med deres råd? Nej, man kan faktisk godt selv blive klog på hvilken seng der passer til en.

Her er de gode råd!

For det første, så skal man holde øje med ens rygsøjle. Her skal rygsøjlen nemlig, som hovedregel, være fuldstændig parallel med sengesiden, når man ligger på siden og på ryggen. Her skal man specielt se på lænden, om den ligger på selve madrassen. Hvis man kan føre en hånd ind under, betyder det at madrassen ikke kan give sig tilstrækkeligt. Hvis lænden ikke falder ned, skal man nemlig bruge muskelkraft på at holde den oppe, hvorfor man ikke kan slappe helt af.

Det kan derfor være en fordel at man får en anden til at vurdere hvorvidt ens rygsøjle er parallel. Et fif er her at føre hånden ind under lænden, hvor den skal møde modstand for at komme ind under lænden. Her kan det, hvis man har lidt former, såsom brede hofter eller fyldig bagdel, at få en madras med zoneinddeling. Dette skyldes at hofte og bagdel skal kunne synke lidt længere ned, for at sikre den vandrette stilling.

For det andet, er det vigtigt at man tænker over behovet end seng skal stille. Anvendes sengen til mere end bare at sove, som eksempelvis læsning, tv og så videre, så kan det være en fordel at vælge en seng med elevation. Herved er det muligt at indstille sengen efter behov, så den både kan anvendes ved at sidde op og ligge ned.

For det tredje, er det vigtigt at vælge den rigtige topmadras. Her bør man kigge på om det er en topmadras der har en kølende effekt, eller om man i stedet skal vælge en med varmende effekt. Det kan derfor også her være en fordel at vælge to forskellige topmadrasser, hvis to personer sover i sengen. Specielt hvis man ikke har samme varmebehov når man sover.

For det fjerde er det vigtigt at huske på at en seng også har en levetid – og at den er kortere end et menneskes levealder. En seng holder i gennemsnit i 10 år, før den er blevet så nedbrudt, at støtten ikke længere er optimal. Her gælder det, at for en topmadras er levetiden endnu kortere, den er nemlig typisk på omkring fem 5 år.

Endeligt bør man tage højde for at ens behov ændrer sig med alderen. Noget så banalt som den optimale længde på sengens ben, ændrer sig. Her bruger man flere kræfter på at komme ud af en lav seng, frem for en høj en. Derfor skal man med alderen bør få en højere seng.

Tag dig god tid til at vælge din seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *