Julehygge på dansk er gløgg og brunkager

Der bages julekager op til jul

Danskerne er gode til at holde fast i traditionerne, og julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager er blevet en tradition i mange danske hjem. Når danskerne hygger til jul er der altid gløgg på bordet, og dertil hører pebernødder og brunkager. Derudover er der mange andre ting som også hører til julen, såsom slik, gaver osv. Men når der er tale om julehygge er det især med gløgg, pebernødder og brunkager.

Der bages julekager op til jul

Julehygge på forskellige måder

Julehygge kan være mange forskellige ting i afhængig af hvem man spørger, for nogle er julehygge at hente juletræ i skoven, for andre er det at hygge derhjemme med familie. Det kan være mange forskellige ting, men en ting er sikkert man finder altid gløgg, pebernødder og brunkager. Når man er ude og hente juletræ i skoven er det tit meget koldt da det er vinter og så afslutter man dagen med at drikke gløgg, spise pebernødder og brunkager. For mange er æbleskiver også en stor del af julehyggen, da æbleskiver passer til juletiden.

Traditioner er vigtige for danskerne og traditionerne skal holdes hvert år. Danmark har en stolt traditioner, og traditioner er til for at blive overholdt, der bliver ikke lavet om på disse traditioner, og slet ikke i jule perioden. Det er især her at traditionerne virkelig træder i kraft, da det tit er her man har tit til at være sammen med familien og bruge tid på at slappe af og julehygge.

Køb det hele eller bag selv

Der er mange virksomheder der har fundet ud af at de kan tjene mange penge på at lave disse forskellige produkter. Gløgg findes i mange forskellige varianter og alle supermarkeder sælger gløgg op til jul. Det handler om at finde frem til den gløgg man selv kan li og så kan man købe den. Der er mange virksomheder der laver pebernødder i dag, og de findes i mange forskellige prisklasser. For den erfarne pebernød spiser vil der være stor forskel på de forskellige pebernødder, men for de fleste vil de være det samme. Brunkager findes ligesom pebernødder også i en masse forskellige prisklasser, og det samme gælder her som med pebernødder, at smagen kan være anderledes, men det er kun for den erfarne spiser.

I stedet for at købe det hele i butikkerne, kan man vælge selv at købe sine pebernødder og sine brunkager, og laver ens gløgg selv. Der findes mange forskellige opskrifter på internettet, og det handler om at finde den opskrift som man bedst kan lide. Man er nødt til at prøve sig frem før man finder ud af hvilken en opskrift man selv bedst kan lide. Der er mange der bruger julebagning som en del af julehyggen, og det er da helt klart en god måde at være sammen om noget som alle kan finde ud af.

Bagning er ikke svært når man har en opskrift at følge, og derfor kan alle være med. Hvis nogle af tingene er kompliceret kan man lade den erfarne bager stå for disse ting, og så kan børnene lave andre ting. Der findes meget forskelligt konfekture man kan lave op til jul, og det er stort set kun fantasien der sætter sine grænser for hvad man kan lave. Der kan være penge at spare ved selv at stå for bagningen, nogle ting til julen er dyre og man får ikke særlig meget for pengene, men står man selv for bagningen får man mere for pengene.

Dette samme gælder når der snakkes om gløgg, der er som regel en liter i en gløgg når man køber den i et supermarked, og det er bare billigere at lave selv. Julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager er en tradition i det danske hjem og vil være det langt ud i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *