Kostumer og udklædning til tyrolerfest vinder frem i Danmark

Barpige med fletninger serverer masser af fadøl - oktoberfest

De fleste vil nok tænke på tyrolerfest som noget der ikke ligefrem er ærkedansk. Det er nemlig heller ikke noget, vi normalt gør særlig meget ud af, men hvis man ser på salgstallene fra de mange forskellige virksomheder, så må man altså bare sande, at selvom det måske ikke er det meste danske i verden, så er tyrolerfest og oktoberfest alle sammen koncepter der er på vej frem.

Fire piger i tyrolertøj skåler i store fadølDet betyder, at folk klæder sig ud i den klassiske dragt og derefter drikker meget store mængder af øl. Man kan så spørge sig selv, hvorfor er det egentlig blevet så populært i Danmark, eftersom det slet ikke har noget med Danmark at gøre? Det kan der være mange årsager til, men vi ved i hvert fald, at en sjov fest er noget man husker, så det er bare med at finde den helt rette udklædning og så ellers bare kaste sig ud i det og få en fed aften sammen med venner og bekendte.

Oktoberfest/tyrolerfest bliver mere og mere populært i DK

Som nævnt ovenfor, så er både oktoberfest og tyrolerfest koncepter der er blevet utrolig populære i Danmark (se bare på http://www.oktoberfestdk.dk/) . Der bliver altså arrangeret rigtig mange af den slags fester og man kan også se, at når efteråret nærmer sig, så begynder der at skyde invitationer op over det hele. Det er både på skilte der hænger rundt i byerne, på Facebook og i forskellige foreninger.

Ja, selv Røde Kors er begyndt at arrangere tyrolerfest til noget af deres arrangementer, så det er altså ikke bare noget, som nogle tilfældige folk på landet hygger sig med, men noget der er spredt over hele landet. Man kan også se det på mængden af kostumer der bliver solgt, for det kræver jo det rette outfit, når man sådan skal holde tyrolerfest. Der bliver altså klædt meget ud og derfor også solgt mange flere kostumer.

Hvorfor er det så populært i Danmark?

Spørgsmålet er så bare, hvorfor er det egentlig blevet så populært? Det er jo ikke just den mest danske tradition, da det kommer fra de tysktalende lande, men trods det har det mødt en meget åben og varm velkomst i den danske kultur. En årsag kunne være, at vi ligger meget tæt på Tyskland, som jo også fejrer denne højtid. Derfor minder vi rent kulturelt også meget om landet og der vil derfor også være ting, som vi har tilfælles. Derudover er der også en meget åbenlys grund. Danskere elsker øl. Oktoberfest handler om øl. Det er jo nok det man vil kalde en ”match made in heaven”. Det kan være nogle af årsagerne til, at det er blevet så populært i Danmark.

En alternativ fest kan give nyt liv

En anden årsag kunne også være, at der var brug for nogle andre typer af fester. Vi har ikke så mange højtider og temafester i Danmark, så vi følte måske, at der var et behov for at låne lidt hos naboen. Så det er altså det alternative og anderledes der har tiltrukket os og derfor er vi også begyndt at fejre det. Og man må indrømme, at det er en sjov og anderledes fest, som er blevet meget populær.

Sådan finder du den helt rigtige udklædning

Når man så skal til sådan en oktoberfest eller tyrolerfest, så skal man jo også have den helt rigtige udklædning, men hvordan finder man egentlig det? Det er heldigvis nemt, for da det er blevet så populært, så er der også mange steder som sælger kostumer til lige præcis dette. Det er derfor så nemt som at gå på nettet og bestille det. Vi fandt til denne artikel en række fede tyrolerkostumer i netbutikken Festli. Tjek dem ud – det er ren #YoungMoney style.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *