LAN-party – hvad skal du bruge?

lanparty-guide

I står nogle drenge/piger og skal arrangere et LAN-party. Menneskerne er der, men hvad skal i spille? Og skal I kun spille ét spil? Hvad skal i drikke? Hvad skal i spise? Spørgsmålene er mange, og tiden er knap. Derfor har jeg samlet en lille guide til den perfekte LAN-party. Har du tips, så tøv ikke med at smide en kommentar.

 1. Konsol eller pc?

Det klassiske valg til et LAN-party er den klassiske netcafé-konstellation. Men hvad med en konsol-gameraften? Ja, så er det vel teknisk set ikke et LAN-party længere. Brug i stedet konsoller til mindre gameraftener. Her kan FIFA og andre sportstitler fint anbefales, hvor man enten spiller to og to eller skiftes i en Custom Tournament.

 1. Hvilket spil?

Lad os starte med klassikerne:

 • Counter Strike
 • Warcraft III

Der er en simpel årsåg til at disse to spil er klassikere i deres egen ret. Counter Strike er dog måske ikke så universelt god, som man skulle tro. Er der stor forskel i gruppen på erfaring med First Person Shooters, så bliver det hurtigt rigtig kedeligt for de uerfarne. Warcraft III handler derimod langt mere om, hvilken game mode I vælger. Hvor den klassiske game mode med baseopbygning har samme problem som Counter Strike, så eksisterer der mange andre game modes såsom Heroes/DOTA eller Tower Defence. Hvis I ønsker at spille den klassiske game mode, så kan I med fordel lave seedede hold. Altså hvor den bedste er på hold med den dårligste.

Men hvilke andre mere oversete LAN-party spil kan I vælge?

 • Age of Empires II
 • Neverwinter Nights II
 • GTA II
 • Football Manager

Der er godt nok ingen first person shooters i blandt disse. Årsagen er, at alle First Person Shooters har samme indbygget problem med at erfaring er så vigtig. I stedet er disse spil mere balancerede. Lad os starte med Age of Empires II.

Ligesom Warcraft er Age of Empires et Real Time Strategy spil. Der er dog lidt mere diversitet i maps, game modes og spillebare faktioner. Igen anbefaler jeg, at der ved store variationer af evne hos deltagerne laves seedede hold. Man er nemlig sjældent meget stærkere end sit svageste led ved hold-spil i RTS.

Neverwinter Nights II er en helt unik LAN-oplevelse, da spillet er et klassisk rollespil. I er sammen på et hold af fire, der skal samarbejde. Tricket er dog, at I max må være fire spillere, og spillet tager tid. NWN II er derfor bedst egnet til lange sessions, hvor I også spiller videre en anden dag.

GTA II tillader jer at være op til seks spillere i et onlinespil. Der er masser skyderi og bilstjæleri. Det er best til den klassiske kaosoplevelse og et meget overset spil i LAN-party sammenhæng.

Football Manager er en lidt mere tricky størrelse, men et utrolig sjovt spil for de fodboldinteresseret. Det skal dog siges, at Football Manager er et svært spil og tager tid at sætte sig ind. Hvis i er en gruppe på 3-6 deltagere, der har lidt erfaring med Football Manager og har tid til at arrangere LAN-parties en gang imellem er FM et solidt bud.

 1. Forplejning

Hvad skaber den ultimative gamermenu?

 • Fedtet mad
 • Enegidrik
 • Chips, chips og dips

Vi har rigtig gode erfaringer med at lave vores egen fedtemad. Nachos og Burgers er svære at ødelægge, hvor hjemmelavet pizza slet ikke er i kridthuset hos os. Chips er selvfølgelig også et must. Og til chips skal der være dip!

Energidrik er en must have til et LAN-party. Du kan finde masser af gode tilbud på energidrik her. Energidrikken holder festen kørende, og hvis der skal alkohol på bordet, så går sådan en jo godt med vodka.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *