Mobilt bredbånd kan erstatte din DSL-forbindelse.

Depositphotos_5473110_l-2015

I vores teknologiske verden foregår der en konstant udvikling, vi kan som privatpersoner ikke se denne udvikling, før noget nyt kommer på markedet, eller der kommer en opgradering på de styresystemer, elmaster, wifi-sendere og alt det andet vi ikke tænker over, at vi behøver i dagligdagen. Igennem de sidste par år har teknikerne arbejdet på at gøre den mobile bredbåndsforbindelse mere stabil og kraftig i forbindelse med upload og download.

De 4. generationsmaster, også kendt som 4G master, vi har i Danmark nu er utrolig stærke og giver os som forbrugere høje hastigheder og lange rækkevidde på vores mobile bredbånd og med de mange master rundt om i landet er der stor set garanteret mobilt bredbånd ligegyldigt, hvor vi befinder os.

Den store udvikling inden for det mobile bredbånd gør, at de almindelige og lidt gammeldags DSL-forbindelser nu står til at blive udkonkurreret. Som det er nu, kan man i mange mobilabonnementer købe sig til alt det data man har brug for, hvilket betyder at man kan vinke farvel til sin DSL-forbindelse med god samvittighed.

Hvad er en DSL-forbindelse?

Der findes forskellige DSL-forbindelser i Danmark, herunder SDSL, VDSL og HDSL (læse mer eom alle mulighederne på Bredbåndsguiden.

Den mest kendte og brugte er ADSL, der står for Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL forbindelsen var teknologiudviklingen der afskaffede de gamle ISDN forbindelser, hvor man ikke kunne bruge hjemmets fastnettelefon og samtidig være på internettet.

Den asymmetriske forbindelse er den, der gør det muligt at sende og modtage to forbindelser, henholdsvis internet og telefondata, på samme tid. Ligesom ISDN forbindelsen strømmer alle DSL bredbåndstyper gennem telefonledningerne, hvilket gør at linjen ikke altid er stabil og at bredbåndshastigheden kan svinge meget for den samme forbindelse. Hastigheden på ens bredbånd, hvis man benytter sig af DSL forbindelser afhænger nemlig af, hvor tæt man bor på telecentralen, der udsender signalet, bor man tæt på har man en forholdsvis stabil forbindelse og høje hastighed. DSL-forbindelserne er det mest brugte i Danmark lige nu, men bliver langsomt udkonkurreret af det nye på markedet, fibernettet.

Depositphotos_5541781_l-2015

Fibernet adskiller sig fra både det mobile net og DSL-forbindelserne på den måde, at internettet her leveres gennem nogle lyslederkabler under jorden, der kan transportere internettet ved lysets hastighed og sikre en stabil netforbindelse. Dog er installationen af fibernet dog en langsommelig og dyr affære, og vurderes først til at være færdig engang i løbet af 2016-18 i Danmark, da der skal graves en hel del for at fibernettet når ud i alle Danmarks hjørner, mange storbyer er dog allerede koblet på.

Derfor er det mobile bredbånd så smart.

Med mobilt bredbånd behøver man ingen hubporte, bokse der videresender ADSL signalet trådløst eller ledninger, der skal trækkes på kryds og tværs igennem ens bolig. Med din tablet eller smartphone kan du oprette et mobilt, trådløst hotspot, hvorpå du kan tilkoble alle dine enheder.

Med mobilt bredbånd er du sikret en stabil forbindelse, der kun kræver at du har konstant strøm til den enhed hvorpå du har oprettet hotspottet, da dette kan tære voldsomt på batteriets levetid. Hvis du har simkort til både sin smartphone og din tablet behøver du kun at koble din bærbare eller stationære computer og eventuelle smart-tv på dit hotspot. Det gode ved mobile bredbånd er, at langt de fleste har det, derfor behøver du ikke gå og gemme på koden til dit trådlåse ADSL-netværk til når du får gæster på besøg, da de blot kan benytte sig af deres eget mobile bredbånd. Hvis du bruger det mobile bredbånd og browseren på din smartphone kan du gemme de sidste 50 sider, du har været inde på i din historik, og kan derfor nemt finde det frem igen du brugte sidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *