Sådan kan du overleve på en SU

italiensk køkken - lasagne

Starter du på en uddannelse snart, vil du ligesom de mange andre danske studerende komme på Statens Uddannelsesstøtte – bedre kendt som SU. Du vil forhåbentligt hurtigt mestre kunsten at overleve på et meget lille budget, ligesom de andre håbefulde studerende.

Læs med her, og få nogle tips til hvordan du kan overleve på en SU

Overlev på et lille madbudget

Bor du i et af landets hippe studiebyer, er der en god chance for at du bruger en stor del penge hver måned på huslejen. Efter huslejen, mobil, internet, forsikringer og alle de andre kedelige faste udgifter er betalt, har du nok ikke så forfærdeligt mange penge tilbage til madbudgettet. Det er derfor vigtigt at du kan finde ud af at overleve på et meget lille madbudget.

Men hvordan gør man lige det? Jo, det er en rigtig god idé at lave mad efter en madplan, så du på den måde kan planlægge at du får brugt alle rester, undgår impulskøb og dyrt takeaway mad. Du kan samtidig med en madplan også planlægge at lave billige og SU venlige retter. Hvilke retter det kunne være kan du læse meget mere om her.

Du skal dog huske på at du skal sørge for ikke kun at leve af pasta med pesto, men at få spist varieret så du får dækket alle dine behov for den rette næring. Er du i tvivl om hvad disse behov er, kan du læse fødevarestyrelsens anbefalinger på internettet.

Få et studiejob

Det andet gode råd til at kunne overleve på en SU er at få sig et studiejob. Dette er en enormt god ting at gøre, da du på den måde vil kunne få flere penge mellem hænderne hver eneste måned.

Som med alt andet er der selvfølgelig nogle lovkrav omhandlende hvor meget du må tjene ved siden af din SU. Du skal derfor lige tag og tjekke op på hvor meget det er, så du undgår at skulle betale SU tilbage. Det er nemlig nogle rigtig sure penge at skulle hoste op med igen – specielt fordi du højst sandsynligt allerede har brugt dem.

Når du har styr på reglerne, gælder det bare om at få skaffet dig et studiejob, så du kan få lidt flere penge hver måned til at betale dine regninger med. Livet som studerende bliver meget nemmere så snart du har lidt flere penge mellem hænderne.

Skær ned på dine faste udgifter

Det tredje gode råd til at kunne overleve på en SU er at skære så meget ned på dine faste udgifter som muligt. Det gælder altså både husleje, internet, mobil, streaming- og musiktjenester, forsikringer og hvad du nu ellers har af udgifter i dit budget.

Hvis du sætter dig ned og tager et kig på hvilke udgifter der kan formindskes eller måske helt undværes – her tænkes på streamingtjenester og andre abonnementer – fra dit budget, vil du kunne frigive mange penge hver eneste måned som kan bruges på at lette mad- og diverse kontoen en smule.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *