De små overvejelser ved køb af ny bil

Billede af klassisk bil - Chevrolet El Camino

De fleste mennesker kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv til at eje en bil. Nogle kører ikke andet en bus og andre kører ikke andet end bil, men de fleste vil på et eller andet tidspunkt få fornøjelsen af at køre bil.

Det betyder også, at de på en eller anden måde skal anskaffe sig den her bil, så man skal altså ud og handle ind. Nogle synes, at det er det bedste i verden at være ude for at kigge på ny bil, for man får set og prøvet en masse spændende biler, hvor andre synes at det er ret surt, da det er kedeligt, svært og man bare vil have en ny bil, som fungerer. En helt tredje situation er at man egentlig mest er interesseret i det æstetiske aspekt ved en fx. den gamle chevrolet (El Camino) på billedet her:

Billede af klassisk bil - Chevrolet El Camino

Der er dog nogle ting du kan spørge dig selv om og gå og overveje, hvis du vil være sikker på, at du får et så godt resultat som muligt. Jo bedre du er forberedt hjemmefra, jo nemmere bliver det nemlig også, at finde den helt rette bil.Hvis du ikke er til en klassisk El Camino er en ny Chevrolet (Camaro) måske sagen?

Chevrolet Camaro cabriolet i hvid

Derfor anbefales det på det kraftigste, at man lige bruger lidt tid på at sætte sig ind i det hele før man bare kaster sig ud i det og håber, at det går godt.

Skal det være brugt eller nyt?

Det første man altid skal spørge sig selv om, når man er på jagt efter en bil er, om den skal købes fra ny eller den gerne må være brugt. Mange tænker, at forskellen kun er prisen, men der er altså mange forskelle.

En af de helt store er f.eks. vedligehold. En brugt bil har altså bare en større chance for, at der er noget galt med den eller at der snart opstår noget, som der ikke skal. Til gengæld får man også ved en brugt bil en meget bedre pris, fordi biler i Danmark mister utrolig meget af deres værdi i det øjeblik de bliver solgt fra nye.

Der er altså både fordele og ulemper og der må man altså spørge sig selv, hvad det er man er på jagt efter. En ny bil er sikkert, men dyrt, hvor en brugt bil er god valuta for pengene, men med risiko for problemer. Valget er dit.

Hvad må den koste?

Det andet du absolut skal overveje er hvor meget den må koste. Det er altså her ikke kun hvor meget den skal koste her og nu, som mange kun tænker på, men også hvor meget den kommer til at koste hver måned.

En meget vigtig faktor er f.eks. vedligehold, som de fleste faktisk glemmer at kigge på, men som stadig spiller en meget væsentlig rolle. Hvor dyrt er det f.eks. at købe originale reservedele, hvis noget pludselig går i stykker?

Det er ret vigtigt, at det ikke koster alt for meget, da en skade så pludselig kan blive rigtig dyrt. Ved at vælge en bil hvor man nemt og relativt billigt kan få fat i originale reservedele (mere info), så kan man spare mange penge i det lange løb – også selvom den er lidt dyrere i drift eller dyrere at købe.

Hvor længe skal den holde?

Det sidste spørgsmål som man også skal overveje er, hvor længe bilen egentlig skal holde. Det er meget forskelligt fra person til person. Nogen skifter bil hvert år, andre skifter bil hvert tiende år – og andre skifter aldrig bil!

Det er derfor vigtigt at overveje, da det kan have indflydelse på hvilken slags bil du skal købe. Hvis du skal have den i lang tid, så skal det ikke være en særlig gammel eller brugt bil, da den så ikke holder hele perioden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *