Sportsstjerner hylder denne føde

ginger-1191945-12801

honey-823614-12802Kilde: Pixabay

God og nærende føde er vigtigt for at kunne præstere. Det vil enhver sportsstjerne kunne nikke genkendende til. Men hvad er det egentlig, at sportsstjernerne fylder i kroppen inden en vigtig kamp? Vi har set et par stjerner i sømmene og fundet frem til nogle af deres hyldede fødevarer

Honning som en del af den daglige kost

Mange steder i verden og blandt fremtrædende atleter er honning en hyldet spise. Den søde spise fremstillet af bier har da også en række gode effekter, som for alvor kan mærkes ved indtag hver dag. Heriblandt kan du se frem til en flottere hud, vægttab, et forbedret kolesteroltal samt en bedre hukommelse og søvn. Kort sagt er der mange gode grunde til at gøre honning til en naturlig del af hverdagen. Du vælger helt selv, hvordan du vil indtage din daglige honning.

Eventuelt kan du gøre som tennisstjernen Novak Djokovic. Hver morgen indtager han to spiseske honning i kombination med en masse vand. Tennistalentet foretrækker manuka honning fra New Zealand, som efter sigende skulle have flere antibakterielle egenskaber end almindelig honning. Måske det er i hans daglige indtag af denne honning, at vi skal finde en af årsagerne til hans store succes? For få måneder siden vandt den serbiske spiller i hvert fald Australian Open. Det var intet mindre end niende gang, at han løber af med sejren i denne turnering.

Dagen skydes i gang med ingefær og gurkemeje

Ingefær og gurkemeje tilhører samme familie. Begge rødder er spækket med gode egenskaber og er en sand lækkerbidsken for mange sportsfolk. Af gode egenskaber kan blandt andet nævnes de anti-inflammatoriske virkninger. Derudover er rødderne fulde af antioxidanter. Disse rødder kan både forbedre dit immunssystem og hjælpe på fordøjelsen, mens indtagelse af rødderne ligeledes reducerer risikoen for en række sygdomme. Heriblandt kræft, gigt, diabetes og hjertesygdomme.

En af de sportsstjerner som sværger til ingefær og gurkemeje, er fodboldspiller Thomas Müller. Inden længe skal han vise talenterne frem, når EM fløjtes i gang. Her sætter det tyske landshold sin lid til Müller og håber deri, at han kan hjælpe dem med at hive trofæet hjem. Med odds på 8.00 placerer betting tips lige nu Tyskland på en fjerdeplads i EM. Altså skal der en del til for at nå i mål med en sejr. Müllers opskrift og hemmelige trick hedder et ingefær/gurkemeje shot hver dag. Skal du tro den tyske fodboldstjerne, er det altså vejen frem, hvis du vil gøre noget godt for dig selv.

ginger-1191945-12801

Kilde: Pixabay

Kulhydrater skræmmer ikke sportsstjerne

I en del år er vi blevet fortalt, at vi bør undgå kulhydrater i vores kost. Det er nu tid at aflive lidt af den fortælling. Kulhydrater er nemlig en vigtig kilde til energi. Din krop har i høj grad brug for disse for at kunne fungere. Faktisk anbefales det, at 45-60% af energien i din mad kommer fra kulhydrater. Dog bør du holde dig fra de kulhydrater, som kommer fra sukker. I stedet bør du finde dine kulhydrater i fødevarer som korn, mejeriprodukter, grøntsager og frugt.

En af de sportsstjerner, som tager denne melding alvorligt, er den professionelle cykelrytter Tadej Pogačar. Sidste år vandt det unge talent Tour de France, og i år tyder meget på, at han kan løbe af med endnu en sejr. En del af rytterens vej til en sejr havde at gøre med kosten. Her fik kulhydraterne lov til at fylde. Pasta, ris og kartofler, i både den almindelige og søde udgave, udgjorde en stor del af rytterens kost. Her skal det tilføjes, at rytterens kost enkelte dage under Tour de France bestod af intet mindre end 7500-7800 kalorier. Det er måske ikke noget, du bør tage til dig – med mindre du er lige så aktiv som den slovenske stjerne. Kulhydraterne bør du dog ikke være bange for.

Honning, ingefær, gurkemeje og sunde kulhydrater – her er nogle af sportsstjernernes fif og tricks til en god, nærende kost. Hvem ved; måske du har fundet inspiration i deres hyldede fødevarer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *