Tænk dig godt og længe om før du optager et kviklån

credit-squeeze-522549_1920

Alle kender følelsen; du vil gerne med vennerne rundt til det sjove, du vil ikke være den kedelige, der ikke var med til weekendens sjov og ballade eller til den årlige tur med vennerne eller veninderne. Eller også er din telefon blevet smadret og det er svært at leve uden en smartphone i dagens Danmark.

Det behøver nødvendigvis heller ikke kun at være flabede ting, du bliver nødt til at optage lån for at være med til. Det kan også være seriøse ting, ikke at en telefon ikke er seriøs. Men man kan trods alt undvære en smart en og nøjes med en gammel klods. Det er derimod svært at undvære at betale husleje, hvis man har sat sig for dyrt. Det er altså også svært at undvære at betale de faste udgifter til forsikring, linser og andet, der godt kan kategoriseres som livsnødvendigt.

moneybox-158346Dertil kommer, at der bare er ting, der er kulturelt forankrede og som derfor gør, at man nødigt vil glippe det. Din families fødselsdage eksempelvis – der er det om ikke andet lidt trist at dukke op uden en lille anmærkning af dagen!

Det kan om ikke andet også være nødvendigt at optage et kviklån, hvis du skal indbetale indskud til et nyt lejemål eller hvis din computer er gået død. Sådanne ting er svære at komme udenom.

Det er ærgerlige, men nødvendige penge – en computer kan man faktisk ikke leve uden at have i dagens Danmark – det gør det stort set umuligt at betale regninger eller orientere sig om, hvad der foregår i verden. Du skal dog tænke dig om, inden du optager et såkaldt kviklån.

Orienter dig i lånejunglen

Du kan snildt låne op til 400.000 danske kroner inden for en time ved et kviklån (Se fx.). Det er fristende, men også farligt. Det kræver ikke det store. Du skal passe på, at der ikke kommer uforudsigelige renter på rigtig, rigtig hurtigt- dette gør, at du faktisk låner langt mere end du umiddelbart tror, når du låner første gang (kilde: politiken).

Der er sider på internet, hvor dan hurtigt og nemt kan regne dig frem til, hvor og hvor let du kan låne et givent beløb. Det er et godt sted at starte, her kan du orientere dig og få et tiltrængt overblik over lånejunglen. Du kan også tage et kig på din økonomi og se, hvorvidt det er nødvendigt at låne. Fordi hvis du ikke kan betale tilbage, kan det få fatale konsekvenser.

Derfor er det så vigtigt at have et overblik over din økonomi, når du låner. Dermed ikke sagt, at kviklån er en dårlig ting – tværtimod kan det være nemt, hvis du virkelig mangler pengene til et formål. Problemet opstår, hvis det bare er for sjov. Det helt centrale er dog, at du har mulighed for at betale det tilbage indenfor en overskuelig fremtid, ellers bliver det bare surt for dig.

Kviklån kan være godt, hvis du har styr på din økonomi

Når du har besluttet dig for at optage et kviklån kan du finde gode råd og tilbud på hjemmesider. Her er det helt centralt at sammenligne renter. Renterne bliver beregnet ud fra dine nuværende økonomiske forhold, hvilket gør, at du kan få en lavere rente, ved at have styr på økonomien fra starten.

Dermed sætter du dig i en langt gunstigere situation. Hvilket både gælder for dig og udbyderen af lånet, der dermed kan give dig de gunstigere vilkår. Det gør det hele lidt rarere for dig som låntager. Du behøver ikke at ende i et tv-program om dårligere betaler ved at optage et hurtig lån – hvis du tænker dig om før, du låner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *