Vaskeri udtaler – Sådan fjerner du pletter på tøjet

vaskeri der fjerner en plet på hvid skjorte

Der findes næsten ikke noget være at få pletter på tøjet, læs med her hvor et vaskeri giver gode råd og tips, til hvordan du fjerner pletter fra dit tøj.

Sådan fjerner du pletterne

Alle pletter er desværre ikke ens. Nogle pletter kræver helt specifikke metode, for at få dem fjernet. Et vaskeri har udarbejdet en masse metoder du kan gøre brug af hvis uheldet er ude, som næsten med garanti, ville kunne fjerne dine pletter!

Græspletter

En god måde du kan fjerne græspletter er ved brug af Husholdningsprit, salmiak spiritus og vand. Opskriften lyder på 1 deciliter af husholdningsprit og 1 deciliter salmiak, derefter skal det blandes op med 3 deciliter lunkent vand. dyb en klud eller noget køkkenrulle i blandingen hvor du derefter dypper det på pletten. Herefter skal du smide det i vaskemaskinen, med den højeste temperatur som tøjet kan tåle – Dette kan du læse i vaskemærket.

OBS!: Da vi gør brug af kemikalier, er det en gode ide at bruge handsker til denne proces!

Solcreme

En af de mest effektive måder at fjerne solcreme på er ved brug af flydende vaskemiddel. Metoden går ud på at du smører pletten ind i vaskemiddel, og lader det sidde natten over. Dagen efter kan du smide det i vaskemaskine, og så burde det pletten meget gerne være væk. Hvis pletten stadigvæk er der, er det vigtigt at du ikke lader tøjet tørre. Gentag processen indtil plet er væk.

Svedpletter

Du har sikkert oplevet at dine hvide skjorter og t-shirts har fået gule plamager under armen og i nakken. Dette skyldtes sved. Den mest effektive måde at få det væk på uden at opsøge et vaskeri er, at ligger det i en blanding af 70 % vand og 30 % ufarvet eddike. Dette skal ligge i blød natten over. Dagen efter skal du skylder det efter med vand, hvor du derefter skal smide det i vaskemaskinen.

Rødvins pletter

Det der er essentielt ved rødvins pletter er at, de er meget nemmere at fjerne når pletten stadigvæk er våd. Derfor skal du skynde dig at lægge et lag salt udover pletten så salten kan trække rødvinen til sig, lad det sidde på en times tid. Hvis der stadigvæk er en plet, kan du dyppe pletten med noget gennemsigtigt spiritus som vodka eller gin. Derefter skal du vaske skjorten som du plejer.

Fedtpletter

Du har sikkert oplevet at du har tabt noget kylling eller du har spildt noget salat udover dig. I det her tilfælde er vigtigt at du ikke bruger vand til at fjerne fedtpletten. Fedt og vand fungere nemlig ikke sammen, da vand ikke suge fedtet til sig, derimod hvis du prøver at fjerne fedt med vand, så tværer du faktisk bare fedtet mere rundt. Derfor skal du gøre brug af noget sæbe eller vaskemiddel. Sæbe og vaskemiddel har nogle kemikalier der suger olie til sig, og du kan derfor fjerne det ved brug af dette. Ligesom med de andre metoder skal du dyppe det med noget køkkenrulle, hvor du derefter skal smide det i vaskemaskinen med højest mulig temperatur som tøjet kan holde til.

Kaffepletter

Der er mange metoder du kan gøre brug af når du skal fjerne kaffepletter. Jeg vil kun fortælle dig en, som er er ret effektiv, derudover er det et gammelt husmor trick. Du skal starte med at varme noget mælk til den temperatur din tøj kan holde til. Derefter skal gnubbe den varme mælk ind i kaffepletten indtil det er gennemblødt. Lad det derefter ligge et par timer, hvorefter du skal vaske tøjet i vaskemaskinen.

 

Jeg håber du kan gøre brug af denne guide udarbejdet af et vaskeri. Det er alle sammen metoder der har vist at de virker. Dog hvis du fortsat ikke kan få pletten af, vil jeg tage forbi et vaskeri og høre deres mening. De er eksperter på området og måske nogle metoder der indeholder stærkere kemikalier.

Læs flere nyheder på presserummet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *