Disse tre byer skal du besøge i Østjylland

aarhus-2313178_1280

Skal du snart på en tur til Østjylland, er der mange fine steder du får mulighed for at opleve. Østjylland byder på mange seværdigheder, fine bygninger og flot natur, som helt sikkert skal opleves.

Det kan være svært at vælge hvilke steder man bare skal besøge i Østjylland, så her får du tre bud på byer du skal tage et smut forbi.

Horsens

Den første by som du helt sikkert skal slå et smut forbi på din tur omkring i det østjyske, er Horsens. Horsens er Danmarks 8. største by med sine knap 60.000 indbyggere, og ligger placeret langs den østjyske kyst.

Horsens besidder en hel del charme, ældre bygninger og lokalhistorie, som bare skal opleves. Tag en tur ned ad Horsens gågade, og tag på udkig i de mange butikker, deriblandt flere charmerende specialbutikker.

Tag også et smut forbi de mange museer i Horsens, deriblandt Horsens Fængslet som er en populær turistattraktion for både børn og voksne. Har du dine børn med, kan i også tage et smut forbi Aqua Forum og nyde hinandens selvskab i Horsens store svømmehal. Her har i mulighed for at prøve den store vandrutsjebane, tage en tur i boblebad eller hygge med de mindste sammen med sjovt vandlegetøj.

Horsens er desuden spækket med flot natur, som i kan nyde på gåture rundt omkring i lokalområdet. I kan læse meget mere om Horsens på horsensinfo.dk.

Skanderborg

Skanderborg er for mange ensbetydende med Danmarks smukkeste festival smukfest, men byen kan meget mere end det. Med sine omtrent 18.000 indbyggere er det bestemt ikke landets største by, men det er blot en del af charmen ved Skanderborg.

Ligesom Odense har H.C. Andersen, har Skanderborg også en folkekær forfatter, nemlig Ole Lund Kirkegaard. Tag dine børn med på en tur til Skanderborg, og se statuerne af hans kendte figurer som er opstillet i bymidten, og tag et kig på hans barndomshjem ude fra gaden af.

Gå også en tur ned ad hovedgaden og kig på de mange flotte ældre bygninger, køb ind i de lokale specialbutikker eller nyd et måltid mad i en på et af de hyggelige spisesteder.

Vil i ud i naturen kan i tage en sejltur på Skanderborg Sø, gå en tur i Bøgeskoven eller slå et smut forbi Dyrehaven, hvor i kan se de mange forskellige slags dyr, gå en tur på de hyggelige gangbroer eller kigge på fugle fra udsigtstårnet.

Aarhus

Aarhus er Danmarks 2. største by og kaldes nogle gange for Jyllands hovedstad. Med sine knap 275.000 indbyggere er der i de seneste år kommet store nybyggerier og med dem nye kulturelle indslag til.

Besøger i Aarhus kan i glæde jer til at gå en tur igennem de hyggelige gader, tage på en shoppetur i byens mange specielle butikker eller besøge nogle af de forskellige museer. Hvad enten du ønsker at se på kunst, lære mere om historien eller videnskab, er der et museum i Aarhus for dig.

Aarhus ligger lige ved kysten, så ønsker i at gå en tur på stranden for at få et afbræk fra den travle storby er Aarhus lige noget for jer.

Ligesom vore alles hovedstad København er Aarhus populær blandt de unge, som flytter til for at gå på et af byens populære uddannelsesinstitutioner. Dette har resulteret i at Aarhus forbliver en ung og sund by, hvor der findes mange kulturelle tilbud som de unge flittigt benytter sig af.

Tager i et smut forbi Aarhus må i bestemt ikke gå glip af at gå en tur igennem det hyggelige latinerkvarter, hvor i vil opleve ægte Aarhus-stemning.

Et fjerde bud kunne også være Kolding, som du kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *