Gør som de professionelle: køb godt rengøringsgrej

Rengøringsmidler

Afholder du dig fra at købe kvalitetsrige rengøringsartikler, fordi du ønsker at spare på virksomhedens budget? Så gør du faktisk dig selv en bjørnetjeneste, da det ikke kan svare sig at svare på grejet, men derimod på de mange timer som der bliver lagt i rengøringsarbejdet.

Det er med andre ord ikke produkterne, som udgør den største del af omkostningerne til rengøringen af en arbejdsplads – det er derimod timelønnen til de medarbejdere, som står for at holde arbejdsplads ren og ryddelig.

Nu under du dig måske over, hvad du så skal gøre for at spare på omkostningerne og samtidigt sikre en god og solid rengøring, men det er heldigvis ikke så kompliceret. Ved at investere i bedre rengøringsgrej vil du nemlig helt og aldeles automatisk gøre det hurtigere for dine medarbejdere at ordne deres arbejde, så du kan minimere lønomkostningerne.

Hvilke mærker skal man kigge efter?

Hvis du som regel har haft den opfattelse, at kvalitetsrige rengøringsartikler evigt og altid er dyre, kan du glæde dig over, at det langt fra er tilfældet. Der er nemlig heldigvis masser af muligheder for at købe billige og effektive rengøringsartikler – og det behøves således ikke at koste det hvide ud ad øjnene.

Gå derfor gerne på jagt efter mærkevarekemi, da det ganske enkelt virker hurtigere, bedre og mere effektivt. Eksempler på gode mærker er blandt andet Ecolab, Buzil og Diversey Sealed Air, og selvom de ganske vist koster lidt mere end billige privatlabel-brands, kan det ikke betale sig at vælge fra sidstnævnte kategori.

Du finder som ofte sådanne lavprisløsninger i form af produkter, som er blevet produceret af rengøringsgrossisterne selv, og det kan som sagt kun anbefales at holde dig til kvalitetsmærkerne – disse har for eksempel tendens til at være mere højkoncentreret.

Hvilke produktinformationer skal man bide mærke i?

RengøringsmidlerUdover at det forekommer hensigtsmæssigt at kigge efter mærkevarekemi, bør du ligeledes bide mærke i en række af de allermest væsentlige produktinformationer, lige såvel som du bør ignorere visse specifikationer.

Kig for eksempel ikke på literprisen for koncentratet, men i stedet for på prisen for brugsopløsningen. Og tag højde for det samme, når det kommer til eksempelvis microfiberklude og mopper – der kommer immervæk til at være stor forskel på holdbarheden af disse alt efter deres kvalitetsniveau.

En kvalitetsrig moppe eller klud skal ikke vaskes nær så ofte som et lavpris-alternativ, og rækkevidden på en microfibermoppe af god kvalitet er betydeligt bedre end billige kopimærkers. Såfremt du vælger en lavprisløsning, vil du således ofte være nødsaget til at bruge et flertal af mopper for at rengøre et gulv.

Alt i alt kommer du således ikke til at fortryde det, hvis du vælger at købe kvalitet. Det kan godt være, det virker som en større udgift på den korte bane, men på den lange bane er det det hele værd.

Hjælp dine medarbejdere til at styrke deres evner

Slutteligt kan du i allerhøjeste grad anbefales at instruere dine medarbejdere i at læse en anelse op på gode tips til rengøring – dette vil utvivlsomt være yderst belejligt, uanset om de er vant til at gøre rent eller ej. Man kan immervæk altid lære et nyt trick eller to, så det skader aldrig at udvide sin horisont.

Du kan ligeledes selv drage fordel af at blive en smule klogere på diverse rengøringsopgaver, så du ultimativt kan finde de bedste rengøringsmidler på markedet til en fornuftig pris. Såfremt du gør en indsats for at optimere din virksomheds indkøb og forbrug af rengøringsartikler, vil du under alle omstændigheder komme til at sænke dine udgifter.

Kom således allerede i gang i dag med at overveje, hvad du kan gøre for at forbedre din virksomheds håndtering af behovet for rengøring – jo hurtigere du begynder at skabe forbedringer, desto mere kommer du til at spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *